Comunica, influenteaza, convinge

by edy posted 19 March, 2015 category Evenimente

La un moment dat cu totii ne dorim sa putem sa comunicam mai bine cu cei de langa noi. Ne dorim sa avem relatii mai fructuoase. Un mod bun de a obtine aceste relatii sanatoase pe termen lung este printr-o comunicare constienta si aservita, astfel incat fiecare sa fie implinit si multumit in urma interactiunii. Odata ce am inceput sa avem relatii mai bune si suntem buni comunicatori, ne dorim sa reusim sa influentam cu integritate oamenii de langa noi, copilul, sotul, iubitul, prietenii sau chiar colegii din compania in care lucram.

Pana acum am vorbit doar de oamenii pe care ii cunoastem, dar cum reusim sa influentam si sa convingem oamenii care abia acum incepem sa ii cunoastem? Cu totii stim ca este important sa facem o prima impresie buna. Eu as spune cel putin memorabila. Am tot auzit de unele studii conform carora este nevoie de 19 alte impresii pozitive pentru a schimba o parere prost facuta. In ziua de azi cine iti mai acorda sansa la 19 intalniri ca sa convingi ca prima impresie a fost gresita? Cam nimeni. Asa ca in primele secunde in care intalnim o persoana noua ar trebui ca toata atentia sa fie focusata asupra acelei persoane astfel incat sa putem sa facem o adevarata prima impresie memorabila.

Stiu ca s-ar putea sa sune urat, dar dupa toata experienta pe care o am in relatii cu clientii am ajuns la o simpla concluzie: oamenii te cumpara mai intai pe tine si apoi ce ai tu de vandut, fie ca este vorba de idei, produse sau servicii!

persuasiune-workshop-andy

Multe detalii despre cum sa avem rezultate bune in comunicare si in negocieri sunt sintetizate in persuasiune. Poate nu a auzit toata lumea de persuasiune dar de manipulare a auzit, daca nu cumva a aflat pe propria piele. Nici eu nu am stiut la ce sa ma astept prima data cand am fost la un curs de persuasiune, am fost pentru ca suna bine – Comunica. Influenteaza. Convinge. Dar am stiut clar ce este manipularea si am vrut sa nu mai am de a face cu ea. Si am ajuns sa aflu ca persuasiunea este opusul manipularii. Si mai mult de atat, am invatat ca este absurd sa intorci spatele manipularii si te prefaci ca nu exista si ca este mult mai usor sa iti formezi obiceiuri persuasive care sa la manifesti cu integritate.

La un moment dat, orice om destept isi va pune intrebarea: care este diferenta dintre manipulare si persuasiune? Si este perfect normal sa iti pui aceasta intrebare. Diferenta dintre cele doua se vede in mare parte in rezultatul actiunilor. Daca la finalul serviciului, clientul este multumit de ce i-ai oferit, nici nu isi mai pune intrebarea daca a fost manipulat.

Persuasion-Elite

Materie de studiu este multa insa cel mai concret, lucrurile se masoara in rezultate iar eu am vazut rezultatele acestui training de persuasiune pe propria mea piele.
Va invit cu mare drag sa il cunoasteti pe mentorul meu cand vine vorba despre comunicare si persuasiune, Andy Szekely care in data de 25 Martie va fi in Cluj si va sustine un workshop de 4 ore despre acest subiect.

Daca vrei cu adevarat sa te dezvolti ca si om si sa faci diferenta in comunicare, te asteptam la un workshop de 6 saptamani, unde vom exersa impreuna legile persuasiunii. Poti gasi mai multe detalii pe www.persuasionelite.com

Eu te astept cu mare drag si iti doresc o saptamana minunata in continuare! 🙂


Comments

comments

Lasa un comentariu