Contouring – Cea Mai Noua Tehnica de Colorare a Parului

by edy posted 13 November, 2015 category Coafuri, Trends

make-up contouringIn acest articol am sa intru in detalii legate de noul trend in materie de colorare. Si bineinteles ca vom vorbi putin si despre culorile acestui sezon.

Probabil ca ai mai auzit de tehnica contouring dar la make up si nu la colorarea parului. Datorita rezultatului minunat care se poate obtine cu aceasta tehnica de sculptare a fizionomiei, ea a fost importata si in materie de colorarea a parului.

In unul din articolele mele din saptamanile trecute, am scris despre cum sa ne tundem in functie de fizionomie. In acel articol am scris mai in detaliu despre identificarea tipurilor de fizionomii. Daca ti-a scapat, citeste aici articolul: Cum sa ne alegem tunsoarea in functie de fizionomie

Pentru a crea o armonie si a aduce fizionomia cat mai aproape de forma ei ideala de oval, avem la dispozitie cateva trucuri printre care: make-up, tunsoare, styling si accesorii pe care le putem pune in jurul fetei (de ex: cercei, ochelari). Sa vedem cum putem aduce un plus de valoare fizionomiei prin colorarea cu tehnica contouring.

Tehnica presupune combinarea culorilor inchise si deschise, cu o diferenta intre ele de plus minus doua tonuri, pentru a crea un joc de lumini si de umbre care ofera efectul de conturare. Cand vorbim de lumini si umbre ma gandesc la cum actioneaza in jurul fetei o culoare deschisa – amplifica volumul – si una inchisa – subtiaza, contureaza – si care este efectul de care am nevoie in functie de tipul de fizionomie.

Putem incadra fizionomiile in 3 mari categorii, pe care le regasesti in imaginile de mai jos: rotund-patrat, diamant-alungit-rectangular sau inima.

tipuri de fizionomii

Pentru fizionomia rotunda sau patrata avem nevoie sa punem o culoare mai inchisa in jurul fetei care va subtia si va da senzatia de lungime, ca si cum am putea trage din extremitatiile fetei; 😀 iar pe restul parului facem un amestec de suvite inchise cu deschise, un mix intre ombre si sombre.

Pentru o fizionomie diamant, alungita sau rectangulara trebuie sa creem volum pe lateral iar zona de top o inchidem pentru a oferi profunzime. Ca si cum am avea posibilitatea sa creem volum pe laterale. Plasam o culoare mai deschisa pe contur pana sub barbie, dupa care continuam cu o culoare mai inchisa. Pentru armonie in restul parului, punem suvite inchise si deschise.

Fizionomia inima este cea mai complexa dintre toate si are nevoie sa fie lucrata in trei directii. Culoare deschisa pe partea de contur, un ombre combinat cu sombre pe partea de lungime iar pe partea de top, o culpoare mai inchisa. In acest mod vom aduce fizionomia cat mai aproape de forma ideala de oval.
tehnica-contouring

Aceasta tehnica poate fi facuta atat pe culori cu reflexe naturale cat si pe culori puternice. Necesita doar sa fie un jos de la mai inchis la mai deschis astfel incat sa poata crea efectul dorit. Iar pentru ca ti-am spus ca vom pomeni si de culorile acestui sezon, una dintre cele mai in voga culori este un blond auriu-aramiu si culorile mai inchise. Nu se poarta negrul, dar se poarta reflexele de violet inchis care aduc un aer de noutate in materie de colorare, referindu-ne la ultimele sezoane.

Dar aceasta tehnica poate fi aplicata pe orice joc de culori, iar daca te-am convins, te asteptam cu mare drag in salon! Echipa mea a fost pregatita pentru a putea sa iti aduca un plus de valoare in materie de consiliere si colorare!

Va doresc o zile cate mai pline de soare si vreme buna. Enjoy!


Comments

comments

Lasa un comentariu