Despre Extensiile de Par

by edy posted 10 August, 2015 category Coafuri, Tips & Tricks, Trends

Extensiile de par – de ce sa optezi pentru ele?

extensiile-de-par-balmain7

Am mai vorbit de-a lungul timpului despre extensiile de par (vezi aici articolul), daca se poarta, daca nu se poarta, daca arata natural sau nu. Imi mentin in continuare parerea si va spun ca e la fel ca si bretonul – se poarta si se va purta intotdeauna. Fie ca sunt mai scurte fie ca sunt mai lungi, mai multe sau mai putine, extensiile de par se poarta si se vor purta.

In primul rand cred ca merita sa ne gandim la extensiile de par ca si o completare la ceea ce ne-a dat natura si nu trebuie sa le luam ca si o extravaganta sau o “fita”. In cazul in care ai parul fin sau diverse probleme de densitate sau textura, extensiile de calitate si bine reprezinta o solutie foarte buna.

Intr-adevar, intotdeauna exista si reversul medaliei si exista domnisoare care ne demonstreaza si cum sa nu porti extensiile de par.

How its made? Cum se realizeaza extensiile de par?

In ziua de azi tehnologia ne uimeste si nici nu ne putem imagina in cate moduri pot sa fie realizate extensiile. De la par natural la memory hair pana la combinatii de par artificial sau de animale exista nenumarate posibilitati. Fie ca este par care provine din “donatii” sau sintetizat, el este tratat si igienizat inainte ca el sa ajunga in vanzare. Cele mai cunoscute case de productie a extensiilor la nivel mondial sunt Balmain si Great Lenghts, care detin o tehnologie incredibila. De exemplu, cei de la Balmain cu anumite masini, sectioneaza firul de par pe lungine pentru a-l aduce la diamentru normal al parului european (asta pentru ca parul asiatic are un diamentru mai mare) iar dintr-un fir de par asiatic se pot obtine 3 fire de par la textura si diametrul firului european.

extensiile-de-par-balmain11

La fel este si cand vorbim de modalitatile de prindere. Acestea sunt multiple: de la extensiile cu clips care se pun si se indeparteaza in fiecare zi sau la fiecare coafat, pana la extensiile cu keratina care se inlocuiesc odata la aproximativ 6 luni. Am mentionat aceste doua tipuri pentru ca ele sunt cele mai folosite si cele mai dorite de cliente. Mai exista varianta de banda tape sau microring dar care inca nu sunt la fel de uzuale.

Care este lungime a ideala a extensiilor de par? 

extensiile-de-par-balmain2extensiile-de-par-balmain

Din punctul meu de vedere, extensiile trebuie sa arate natural sau, mai bine spus, sa nici nu se observe ca le ai in par. Asadar, lungimea trebuie sa fie una care sa iti vina bine si sa creeze o armonie. Odata aplicate, extensiile de par pot fi purtate oricum iti doresti, de la simplul par desfacut pana la coada sau coafuri speciale si delicate.

extensiile-de-par-balmain3

Am fost intrebat: “ma doare cand mi se aplica extensii de par?”
E clar ca nu ar trebui sa fie un proces dureros, aici vorbind de cazul aplicariii extensiilor de lunga durata cum ar fi cele cu keratina, tape, microring sau cusute. In schimb, ceea ce este normal, este ca pentru cateva zile, pana cand te obisnuiesti cu ele (la fel ca si cu orice alt corp strain) vei fi mult mai constienta de prezenta lor. Dar aceasta senzatie trece in primele 24/48 de ore.

extensiile-de-par-balmain5

Cum sa-ti ingrijesti extensiile de par

Daca ai acordat atentie extensiilor de par, inseamna ca este important aspectul pentru tine si vei acorda atentie si produselor si modului de ingrijire. Pentru a le pieptana si intretine, primul lucru de care ai nevoie este o perie special conceputa pentru a le descurca si mentine intr-o forma frumoasa si fara sa te traga de par sau sa ai de suferit.

extensiile-de-par-balmain9

Ai nevoie de un sampon si o masca de hidratare care sa te ajute sa le cureti si sa le mentii hidratate si stralucitoare. Ai nevoie si de un ulei de par care sa il aplici zilnic si ori de cate ori e nevoie. Acesta te va ajuta sa nu ai efecte de electrizare sau un aspect tern.
Important: nu pulveriza baza extensiilor cu fixativ sau alte cosmetice pe baza de silicon!

Daca ar fi sa va dau un sfat legat de extensiile de par.
Inainte de a decide daca doresti cu adevarat extensii te asteptam in salon sa te consulti cu unul din specialistii nostri, sa vezi ce se potriveste mai bine pentru tine si parul tau. Daca ai decis sa apelezi la extensii, colegii mei te vor consilia in alegerea acestora si bineinteles, la procesul de aplicare.

 extensiile-de-par-balmain8 extensiile-de-par-balmain10

Te asteptam in salon la colegii specialisti pe aplicarea extensiilor: Silvia Hamza, George Campean, Mihaela Kacso sau Radu Grindean.

Pana una alta, eu am sa iti pregatesc pentru urmatoarea noastra intalnire un articol despre cum sa iti alegi tunsoarea in functie de fizionomie si apoi in functie de personalitate.

Sa ai o saptamana placuta!


Comments

comments

Lasa un comentariu