Cum Sa Ne Alegem Tunsoarea In Functie de Fizionomie

by edy posted 30 September, 2015 category Tips & Tricks

De cand nu ne-am mai “auzit” aici pe blog s-a facut frig a plouat, s-a incalzit inapoi iar ziua se tot scurteaza; dar cu toate acestea noi in continuare ne implicam in cat mai multe activitati care ne fac placere. Fiindca din discutii si dezbateri iti vin tot felul de idei, mi-a venit ideea acestui articol in care sa impartasesc cu voi cateva informatii despre cum ne avantajeaza tunsoarea in functie de fizionomie.

fizionomie-femei2

In general fiecare avem fizionomia diferita si, ce nu stie toata lumea, toti avem o jumatate a fetei cu trasaturi ascendente si cealalta jumatate cu trasaturi descendente. Insa aceste diferente poti fi folosite in avantajul nostru si putem observa, dupa o analiza, cum reactioneaza oamenii daca purtam parul pe partea stanga sau pe partea dreapta. Un experiment care merita incercat pe care am sa il dezvolt mai pe larg in alt articol. Stiinta care dezvolta aceasta abordare se numeste visagism.

Pana una alta, sa revenim la ideea acestui articol si anume – Cum sa ne alegem tunsoarea in functie de fizionomie.

Cum stabilim fizionomia?

Pentru inceput trebuie sa ne pieptanam tot parul pe spate astfel incat fata sa ramana libera, sa putem sa o analizam in fata unei oglinzi si sa ne studiem fizionomia cat mai realist. De ce spun cat mai realist? Pentru ca avem tendinta sa nu fim sinceri cu noi, adica sa avem trasaturi frumoase, toata lumea sa ne spuna acest lucru dar noi sa nu acceptam. Dupa ce am pus tot parul pe spate, ne analizam proportiile fetei. In mod normal fata ar trebui sa fie impartita in 3 parti egale. Daca o luam de sus in jos avem urmatoarele parti:

  • linia plantatie-coltul interior al sprancenei
  • coltul interior al sprancenei-sub nas
  • sub nas-barbie.

Aceste zone ar trebui sa fie bine proportionate.  Apoi incercam sa stabilim in care din fizionomiile principale se incadreaza fizionomia noastra: ovala, rotunda, patrata, alungita, triunighiulara (cu variatii) sau asimetrica.

stabilirea-fizionomiei

Ovala – fizionomia ideala la care in mare parte putem sa purtam orice fel de coafura dar fara sa exageram volumele. Putem sa tundem parul de la scurt la lung in armonie cu fizionomia. Daca ai fizionomia ovala poti sa optezi pentru orice tip de breton care sa se potriveasca si cu restul trasaturilor de pe chip.

Rotund – este ideal sa optezi pentru o tunsoare cu volum in partea din spate si sa pastrezi lungime in partea din fata. Lungimea ideala ar fi un bob lung sau trepte la o lungime medie si un breton asimetric purtat pe o parte.

Patrata   este ideal sa porti o tunsoare cu volum care sa rotunjeasca trasaturile iar lungimea ideala ar fi cativa centimetrii sub nivelul barbiei pentru a contura un volum frumos. Poti opta pentru un breton rotunjit sau unul mai lung purtat pe o parte. Nu iti recomand parul lung si drept.

Alungita – din start iti recomand parul de o lungime medie spre scurt iar daca totusi vrei sa pastrezi lungimea, iti recomand ca zona din fata sa fie mai scurta, sa incadreze fizionomia. Poti sa optezi pentru breton si in functie de restul trasaturilor, poti merge pe un breton rotunjit sau chiar asimetric si pe o parte.    

Triunghiulara – daca fizionomia este triunghiulara cu varful in jos, ai nevoie sa completezi volumul in zona barbiei. Pentru asta iti recomand sa porti parul mai scurt in jurul fetei sau chiar un bob care sa vina pana la maxilar sa rotunjeasca si poti opta pentru un breton plin, rotunjit. Daca fizionomia este triunghiulara cu varful in sus, iti recomand sa pastrezi lungimea pana la cativa centimetrii sub barbie, in partea de sus volum si, in functie de plantatia parului, un breton care sa ofere aceasta senzatie de volum. Tot aici gasim si fizionomiile diamant si inima care sunt o combinatie intre formele triunghiulare.

Asimetrica – nu vreau sa va dezamagesc dar, intr-un fel sau altul, cu totii avem mici asimetrii pe chip, fie ele mai evidente sau mai estompate. Asimetriile se corecteaza cel mai usor cu tunsori asimetrice pentru a balansa fizionomia.
fizionomie-barbati

fizionomie-femei

Cred ca pana acum ti-am spus suficient de multe informatii astfel incat sa iti poti face o idee despre tunsoarea care ti s-ar potrivi. Nu intotdeauna tunsoarea care iti avantajeaza si complimenteaza cel mai bine fizionomia este usor de intretinut dar, cel putin, ai optiunea sa creezi aceasta armonie. Pentru mai multe informatii personalizate te asteptam cu mare drag in salon iar unul dintre colegii mei iti va face un diagnostic personalizat si iti va propune o tunsoare potrivita fizionomiei tale si a stilului tau de viata!


Comments

comments

Lasa un comentariu