Povestea mea

 

edd-micaDaca imi mai aduc bine aminte m-am nascut in 29 Iulie (sau Iunie), niciodata nu stiu treaba asta si stau sa ma gandesc….deci 29 -7- 1986 asa tin minte!

O buna intrebare e cand am inceput sa am tangenta cu partea artistica, cu arta si bineinteles cu coafura. Daca e sa o luam de la inceput, cand eram mic, vreo 5-6 ani, mi-am tuns sora cu foarfeca de vie, cred, in fata fantanii, acasa la bunicii mei. Acesta a fost primul contact al meu cu “parul”.
Am urmat un liceu cu profil constructii unde studiam desenul de arhitectura si a inceput sa imi placa tot mai mult partea artistica cat si cea creativa a desenului tehnic (geometric).  Am inceput sa frecventez cursurile de desen liber, sa imi dezvolt creativitatea, toate acestea ca sa ma pregatesc pentru arhitectura si design. Am studiat tot mai mult si mai intens aceste doua materii: desenul liber si cel geometric.
In tot acest timp, imi duceam toti prietenii la matusa mea – Nadia Chioreanu – la tuns, ea fiind stilist. Intr-o zi, cand, plictisita de explicatiile tehnice pe care i le spuneam referitoare la modul in care sa imi tunda prietenii, mi-a pus foarfeca in mana si m-a incurajat sa incep sa tund. Banuiesc ca a vazut ceva in mine, ceea ce eu inca nu descoperisem! M-a convins si in scurt timp am urmat un curs de coafura cu ea. Ma atragea din ce in ce mai mult si imi petreceam tot mai mult timp in salon cu ea. Am inceput sa vad o stransa legatura intre partea de desen si cea de tunsoare.
Faptul ca aveam cunostinte vaste de geometrie m-a facut sa inteleg foarte usor tunsoarea, care la baza ei este geometrie pura pe craniu (mai tarziu am ajuns sa ma indragostesc de stilul anglo-saxon si sa fiu un fan declarat al lui Vidal Sassoon, care a creat cele mai bune baze ale meseriei).  Nu am mai stat foarte mult pe ganduri si cufundat in toata pasiunea pentru coafor, am decis ceea ce vreau sa fac mai departe in viata mea, si acel lucru era coafura.  Am pus in plan secundar studiul meu pentru arhitectura si design.
Urmatoarea zi dupa ce am hotarat ce vreau sa fac, am cautat un loc unde sa ma angajez (matusa mea fiindu-mi mentor –Nadia Chioreanu-, a venit cu mine la interviu).
Am trecut interviul pentru ca eram pasionat, nu neaparat ca aveam foarte multe cunostinte in acel moment si am dat drumul la treaba. Lucram intr-un salon in centrul orasului, am inceput sa am clienti din ce in ce mai multi si imi petreceam tot mai mult timp in salon. Mama mea a fost socata cand dupa nopti intregi de munca, de studiu si dupa zeci si sute de planse de desen, m-am orientat peste noapte catre coafura.
Lucrurile mergeau din ce in ce mai bine si atunci am decis: daca vreau sa fiu bun in ceea ce fac, trebuie sa am un singur subiect pe care sa ma focusez, acela fiind coafura! Am inceput sa particip la seminarii de specializare, sa calatoresc tot mai des la Bucuresti (pentru ca toate se intamplau acolo). Am invatat o multime de lucruri!

Intre timp m-am mutat la un alt salon unde am inceput sa ma maturizez si mai mult. Am trecut la urmatorul stagiu – participam la seminarii internationale. Pe langa tot ceea ce am vazut, am plecat cu dorinte mari, devenind mai ambitios, stiam ca pot si eu mai mult.

Pentru ca eram entuziast si dornic de afirmare, participam la concursuri unde am castigat mai multe premii. Cel mai important pentru mine a fost locul 1 la un concurs de tunsoare si culoare organizat de L’Oreal Professionnel. Mariana Vama – director artistic si de educatie L’Oreal Professionnel – m-a remarcat la seminarii, concursuri si diverse alte activitati.

Am inceput sa facem impreuna cu echipa din salon propriile colectii de coafura, propriile shooting-uri pentru a ne face cunoscuti prin imaginile si munca noastra.
O alta mare surpriza in viata mea a fost momentul in care am reprezentat Romania pe scena internationala de la Intercoiffure Mondial ca si junior! O experienta de neuitat in care mi-am facut prieteni si am invatat cum sa imparti informatia si cum sa te dezvolti ajutand oamenii de langa tine.

Dupa un timp am facut unul dintre cei mai importanti pasi in viata mea:  am inceput colaborarea cu L’Oreal Professionnel prin sustinerea unor mici seminarii pentru ei. Cu sprijinul lor am avut acces la multe informatii si la o alta imagine asupra coafurii si a lumii in care ma invarteam. Din acest punct evolutia mea a inceput sa fie tot mai puternica.

Am avut onoarea sa fiu numit Ambasador pentru L’Oreal Professionnel Romania, sa am o activitate si mai intensa pentru companie.  Am tinut seminarii de lansari de colectii nationale, am facut turnee prin toata tara, shooting-uri si alte activitati. Una din cele mai mari realzari profesionale a fost cand am urcat pe scena L’Oreal Business Forum in Grecia (toamna 2011) si am reprezentat L’Oreal Professionnel Romania prin sustinerea unui seminar –master class – de tunsoare in fata a 2000 de coafori din 28 de tari.

Pe de alta parte, mi-am indeplinit si cea mai mare realizarare profesionala: am deschis propriul meu salon, Boudoir Studio Prive, in Aprilie 2012, o locatie de care sunt foarte fericit si implinit, un loc unde orice femeie se poate simti ca in concediu in timp ce echipa mea ii pune si mai mult frumusetea in evidenta.

Comments

comments