Recunostinta – Un Obicei Care Iti Umple Inima

by edy posted 30 July, 2015 category Tips & Tricks

recuonostinta

Ieri am implinit varsta de 29 de ani si, in general, cand este ziua ta mai faci cate un “raport” cu ce ai realizat sau ce nu ai realizat. Iar datorita ritmului alert al societatii in care traim, ne lasam furati de viteza si suntem tentati sa cadem in capcana lucrurilor pe care nu le-am realizat.

Acesta este momentul in care este de preferat sa faci doua lucruri:

  • in primul rand in loc sa te intrebi “ce nu am facut bine?” (ce nu am realizat), intreaba-te “ce am facut bine si cat am progresat”, iar dupa ce ai raspuns serios la aceasta intrebare pune-ti intrebarea “ce pot sa imbunatatesc?”
  • iar in al doilea rand nu uita sa fii recunoscator pentru ce ai realizat, pentru faptul ca ai fost capabil sa le realizezi, pentru toti oamenii care sunt sau au fost in viata ta, pentru resursele pe care le-ai primit, pentru absolut orice ajutor primit si pentru simplul fapt ca esti!

Aparent sunt doua lucruri banale, dar doua lucruri care iti umplu cu adevarat inima. Odata ce intrii in etapa de maturizare incepi sa intelegi cat de mult conteaza implinirea, atat personala cat si profesionala si ca e important sa aiba un bun echilibru.

Sunt recunoscator pentru ca am avut ideea si curajul sa scriu acest articol, iti sunt recunoscator tie ca il citesti, sunt recunoscator ca am invatat cum sa imi exprim sentimentele si nu sa le reprim. Sunt recunoscator pentru ca sunt inconjurat de oameni minunati care ma ajuta in fiecare zi sa cresc si sa ma dezvolt, sa mai fac un pas in drumul maturizarii.

Sunt recunoscator tuturor celor care mi-au transmis ieri un gand, sunt recunoscator tuturor celor care pur si simplu s-au gandit la mine. Sunt recunoscator tuturor celor care ma inspira sa fiu ceea ce sunt si sunt recunoscator tuturor celor care i-am luat drept model.

Sunt recunoscator gandurilor si emotiilor care ma patrund in fiecare zi, sunt recunoscator provocarilor pentru ca ele ma fac sa cresc. Sunt recunoscator pentru ca imi dau voie sa fiu eu.

Iar acum imi iau toata energia pe care am strans-o din recunostinta si o duc cu mine in drumul maturizarii mele. Si te invit sa faci o pauza din orice activitate ai avea acum (pe langa faptul ca citesti aceste randuri) sa iei o foaie de hartie si sa notezi minim 10 lucruri pentru care esti recunoscator si te invit sa faci acest lucru in fiecare zi!

Pana data viitoare te las cu cele mai bune ganduri si sunt recunoscator ca ai citit pana la capat aceste randuri. Iti doresc o zi plina de recunostinta, bucurie si implinire. 


Comments

comments

Lasa un comentariu