Un mic ghid despre extensii

by edy posted 10 December, 2013 category Coafuri, Tips & Tricks

S-au auzit si se vor auzi in continuare o gramada de povesti despre extensii, atat pro cat si contra, dar cele mai importante cred ca sunt cele traite pe propia piele sau prin experienta specialistilor la care apelati in momentul in care va doriti acest serviciu.

Noi va putem spune dintr-o experienta de aproape 11 ani ca acest proces este unul sigur daca faceti lucrurile de la inceput asa cum trebuie. In acelasi timp, in acesti 11 ani, am vazut si cazuri mai putin fericite care s-au terminat prin caderi masive de par sau necesitatea de a fi tuns. Dar aceste cazuri s-au intamplat cu extensii montate in sufrageria unei prietene sau la persoane fara experienta. In prima faza ma gandesc sa va spun cateva lucruri despre multitudinea de tipuri de extensii existente pe piata. Pentru ca si aceasta este o problema in momentul in care incepem sa le alegem – “dar eu de care ar fi indicat sa imi aplic?“

Dupa cum bine stiti si voi, extensiile se afla sub diferite tipuri si moduri de aplicare.

Extensiile cu silicon – bondule de keratina

Cele mai cunoscute sunt asa numitele extensii cu “silicon” – cu bondule de keratina. Acestea le gasiti in varianta de suvite individuale care se aplica la randul lor pe cate o suvita din parul dvs. Aplicarea se face prin topirea bondulei cu un aparat special dupa care se modeleaza keratina pe suvita de par. Pentru indepartarea acestora folosim o solutie speciala care topeste bondula. In general in functie de densitatea lor cat si de a parului dvs si in functie de lungimea pe care o doriti pentru par, se alege cantitatea necesara. Pentru un look cat mai natural, nu unul in care sa se observe prezenta acestora, avem nevoie de 50-100 buc. Din experienta alegem in medie  75 buc care se potrivesc in general pentru majoritatea texturilor si a culorilor. Una dintre exceptii ar fi blondul unde arata mai bine o cantitate mai mare de par si putem ajunge in jur de 100 buc. Ele au o rezistenta de pana la 6 luni, dupa care cresc odata cu parul si trebuie scoase pentru ca devin incomode la coafat.

Extensiile cu micro ring

O aparitie mai recenta pe piata extensiilor (in urma cu 5 ani) sunt extensiile cu micro ring. Sunt la fel ca si cele cu keratina, adica suvite individuale, dar se prind cu ajutorul unui mic inel metalic. Ca si cantitate este similara cu cea de mai sus. Diferenta cea mai mare este metoda de aplicare: una se aplica la cald, iar cea de-a doua la rece, cu ajutorul unui cleste special. Ca si rezistenta sunt undeva intre 2-3 luni dupa care trebuie ridicate din acelasi motiv ca si la cele cu keratina.

Extensiile cusute

Tot din extensiile cele mai cunoscute sunt extensiile cusute. Aceste sunt extensii care se gasesc pe trese, adica sunt cusute pe o banda si le gasim ambalate in functie de lungime si densitate. Ele sunt aplicate cu ajutorul unui ac si sunt prinse de o impletitura care este facuta cat mai strans pe scalp. In general pentru o aplicare este suficient un pachet. Ca si rezistenta le putem pastra in par pentru 2-3 luni, dupa care trebuie scoase si reaplicate. Ele sunt refolosibile si in functie de modul in care le ingrijiti le puteti reaplica de pana de 2-3 ori.

Extensii double hair

Unul dintre cele noi noi tipuri de aplicare a extensiilor sunt double hair care sunt o combinatie intre extensiile mentionate mai sus. Se gasesc pe trese de 10 cm latime si lungime de 40 cm sau 60 cm si se pot aplica atat cu bondule de keratina cat si cu micro rings. Si ele trebuie scoase si reaplicate la 2-3 luni si in functie de modul de ingrijire si se pot refolosi pana la 1 an. Este o varianta foarte usoara si rapida si arata la fel de natural datorita modului in care sunt cusute pe trese. Ca si costuri sunt printre cele mai scumpe, dar au o garantie ridicata.

Datorita evolutiei extensiile s-au dezvoltat si s-au mai creat diverse moduri de aplicare atat la cald cat si la rece. Eu am simtit nevoia sa va vorbesc despre cele mai uzuale si cu rezultate de durata. Tot ce am mentionat pana acum sunt moduri de a aplica extensiile semi-permanent (adica pentru o durata mai mare de timp). Exista si varianta de aplica extensiile pentru coafuri speciale sau pentru a le purta o singura zi. Aceste a sunt extensiile clip-on si se gasesc sub diverse modele.

Ceea ce nu v-am mentionat inca este calitatea parului la care ar trebui sa acordam o importanta maxima.In general sunt structurate pe 2 categorii de par:

  • cele create din par natural;
  • cele sintetice.

Bineinteles extensiil din par natural poate fi modelat la fel ca si cel natural in timp ce majoritatea tipurilor de par sintetic nu rezista la sursele de caldura.

Pentru evenimente sau coafuri speciale avem la dispozitie o multime de optiuni, de la cozi aplicabile, la bretoane false si chiar cocuri gata facute care trebuie doar asezonate cu o rochie eleganta! In rest trebuie sa ne punem doar creativitatea in miscare si coafura este rezolvata!

La fel ca si in orice domeniu si aici avem producatori de top! Printre cele mai renumite branduri de extensii la nivel mondial este Balmain Hair si Great Lengths. Acestea sunt la randul lor ca si BMW-ul si Mercedes-ul extensiilor. Dar bineinteles ca exista multe alte branduri care nu sunt atat de populare si ofera o calitate rezonabila.

Ideal este ca in momentul in care decideti sa apelati la acest serviciu sa treceti prin salon si sa consultati un stilist care poate sa va indrume spe varianta cea mai buna care se potriveste cu textrura parului si cu stilul vostru de viata. Asa ca pentru orice informatii va astept in salon! 🙂

inainte si dupa extensii par

 


Comments

comments

Lasa un comentariu