Urna Calatoare – Campanie Umanitara pentru Copii

 

 

Cand suntem mici „crestem” idei, cand suntem mari daruim visuri!

Cred ca e important sa intelegeti de ce am ales sa sustinem cauza Fundatiei Romane pentru Copii, Comunitate si Familie si cred ca ati si simtit din prima: indrumarea, educatia, primita de la profesionisti, singura care schimba destine! Prin centrele sale de zi ofera copiilor din familii vulnerabile un sprijin esential pentru ca ei sa poata avea repere atat pentru viata cat si in evitarea abandonului scolar. Cred in continuare ca si scoala ne face mari!

*Trebuie* sa inveti sa oferi ca sa poti sa inveti sa primesti. Aceasta functioneaza si invers.

Este una din lectiile pe care le-am primit inca de cand eram mic si in acelasi timp vreau sa o transmit mai departe copiilor mei.

Ca oameni suntem nascuti sensibili cu sentimente de apartenenta la o specie. Aceste sentimente sunt dezvoltate de noi in familie si in comunitatea in care traim. In acelasi timp ele pot fi stinse tot din cauza oamenilor pe care ii avem in jurul nostru. Unul din mentorii mei mi-a spus ceva care mi-a ramas impregnat in minte: “mediul este in general mai puternic decat stilul tau”. Chiar daca am avut un stil bun si am crescut intr-un mediu nefavorabil am fost “infectati”.
Cum de altfel cred ca este posibil sa cream un obicei bun daca oferim si un mediu armonios. Ne implicam cu totii, cei dragi mie, in sustinerea ideii de cetatenie activa, nu doar la nivel declarativ.

Tocmai de aceea am ales sa implic oamenii care imi sunt dragi, in aceasta actiune. Pe langa faptul ca reusim sa ajutam si sa suntinem niste copii sa aiba parte de educatie de calitate, prin a fi ingerii lor pazitori, avem si noi beneficiul de a ne implementa un comportament bun pe care sa il transmitem mai apoi si altora. Obiceiurile bune se sedimenteaza doar in momentul in care devin si repetabile, de aceea am ales sa devenim gazda oficiala a campaniei de implicare sociala “Urna Calatoare” . Vrem sa punem in fiecare zi un banut in urna si sa contribuim in mod direct la asigurarea unei mase calde in centrele de zi ale fundatiei. O data pe lună vom alege sa-i si sarbatorim pe copii, vizitandu-i: le vom arata ce am invatat si noi. Pentru ca totul se invata!

urna-calatoare-boudoir-studio
 

Am incercat de-a lungul timpului sa ma implic in mai multe proiecte. Am pus mana de la mana impreuna cu clientii mei si am strans bani, rechizite, haine, jucarii si am ajutat copii din centre de plasament sau din orfelinate. Am auzit candva de un proiect de sustinere a copiilor sa mearga la scoala si in momentul in care am aflat ca aproape 70% din bani raman la organizatia respectiva, am dat inapoi. In incercarea mea de agasi un proiect de suflet in care sa ma implic, am intrebat peste tot, am vorbit cu un preot, am continuat sa caut si, intr-un final, am dat de un om minutat. Valoarea comuna e fara indoiala, contributia pentru mai bine. Va invit si pe voi, cei care ne treceti pragul, sa alegeti generozitatea, cu atat mai mult cand ea poate fi si verificata. Puteti merge si la centrele de zi sa vedeti profesionistii care incurajeaza copiii sa devina elevi premianti.

Prin implicarea voastra putem sa ajutam copii sa aiba parte de educatie de calitate.

Intreaga noastra echipa stie cat este de importanta educatia la orice nivel si mai ales cand esti in stadiul de formare. Dorinta noastra de a sustine acesti copii este foarte puternica. Dezvoltandu-ne profesional in permanenta prin acces la educatie vrem sa oferim mai departe o sansa copiilor.

Impreuna cu colegii mei, suntem dornici ca in fiecare zi sa donam 2% din suma aferenta serviciilor pe care le oferim clientiilor, pentru a-i incuraja pe copii sa devina scolari mai buni.

Acum, cand suntem mari, putem darui vise pentru ca atunci cand am fost mici, cineva, dupa caz, ne-a ajutat sa le crestem!

*Din punctul meu* de vedere, educatia este cea care ne ajuta sa ne definim ca si oameni si in acelasi timp ne ofera o directie in viata. Am crescut intr-o familie in care am fost sustinut din punct de vedere al educatiei, lucru care m-a ajuta sa devin ceea ce sunt azi. Intr-adevar sunt multe proiecte umanitare iar noi am ales sa ne implicam in educatie pentru ca rezoneaza cu valorile noastre. Educatia de care avem parte este o resursa pe care nu poate nimeni sa ne-o fure. Noi credem ca daca ii oferi copilului stiinta pentru a se descurca singur, este mai important decat sa ii rezolvi tu problemele. Si de fiecare data cand ma gandesc la aceasta imi vine in minte un citat de-a lui Warren Buffett: “dai copilului tau suficienti bani cat sa faca ceva dar nu suficienti cat sa nu faca nimic”.

Pe canalul Youtube al Fundatiei, poti sa vezi imagini video care, cu siguranta, te vor convinge sa sustii si tu campania: Youtube Fundatia Romana pentru Copii, Comunitate si Familie

Comments

comments